Hvilket udstyr skal du bruge for at dyrke yoga?


At dyrke yoga kræver ikke en masse udstyr. Dog er der noget yogaudstyr som kan være rart at have og som kan gøre din yogapraksis mere behagelig. 


Yogamåtte 

En yogamåtte er nok det vigtigste redskab for at dyrke yoga. Måtten skal sørge for at du står stabilt, komfortabelt og ikke glider under din træning.
Jo mere du sveder, jo mere skridsikker skal din yogamåtte være. Hvis du eksempelvis dyrker Hatha yoga sveder du som oftest knap så meget, som hvis du dyrker Flow yoga. 

Det er meget individuelt hvor tyk en yogamåtte skal være. En yogamåtte er som standard mellem 4 og 5 mm tyk. Hvis du har tendens til ondt i ryggen eller led generelt, er det vigtigt at du finder en yogamåtte med god absorbering og komfort. Jo tykkere måtten er, jo sværere vil det være at holde balancen under træning. 


Yogablok 

En yogablok er et genialt redskab, der kan bruges til aflastning fordi du f.eks. kan sidde på den, hvile hovedet på den eller lignende. Den kan også bruges til at forkorte afstanden ned til gulvet, hvis du f.eks. skal stå op og røre jorden, men ikke kan nå. Derfor er yogablokken en rigtig god investering, hvis du er nybegynder til yoga. 

Du kan få yogablokke i forskellige typer af materiale f.eks. i kork eller EVA skum. Det er individuelt hvilken type yogablok man bedst kan lide. Uanset hvilke af vores yogablokke du vælger, er alle fremstillet med en skridsikker overflade som sørger for god stabilitet til din yoga praksis. 


Yogabælte 

Et yogabælte kan hjælpe dig med at øge fleksibiliteten, hjælpe til dybere stræk og du kan fordybe dig i mere intense stillinger. Med andre ord, så bruges bæltet som en forlænget arm. Du kan bl.a. bruge bæltet til hjælp ved siddende foroverbøjninger, sidestræk og meget mere, der er uanede muligheder.
Et yogabælte skal være stabilt og må ikke give sig.